Dans & Tantra

StudioLuce.nl

Vier je vrouwelijkheid

Een buikdanscursus met tantra-invloeden

 

Wil jij Ja! zeggen tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt? Kom dansen en werken met deze levensenergie, samen met andere vrouwen. Vanaf 14 mei 2018 start Josephine weer een nieuwe cursus waarin ze dans combineert met tantra-oefeningen.

 

Wat houdt de cursus precies in?

De lessen bestaan uit yoga- en tantraenergie oefeningen, de basisbewegingen van buikdans en improvisaties op muziek.

 

Josephine: “Tantra is er om je leven op orde te krijgen. Om het contact met jezelf en met anderen te herstellen. Tantra helpt je om connectie te maken met een diepe innerlijke rijkdom. Dans is een prachtig hulpmiddel om de levensenergie in jezelf wakker te maken.”

 

Waarom wil je deze cursus echt niet missen?

Dansen brengt je in het hier en nu en verlicht je leven. We gaan samen dansen om het lichaam in beweging te krijgen en in balans te brengen, en wisselen dit af met tantra oefeningen die je meer inzicht geven in jezelf. Je zult merken dat je al dansend gemakkelijk ‘in je lichaam’ komt, waardoor je je vrouwelijke energie meer kan laten stromen.

 

Josephine Jansen is opgeleid als danseres aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na jarenlange ervaring als danseres en dansdocent, heeft ze ook een opleiding tot Women's Soul Coach gevolgd bij het Soul Instituut.

In de nieuwe cursus combineert Josephine haar kennis van tantra met dansoefeningen en dansimprovisaties uit alle windstreken, zoals bijvoorbeeld Afrikaanse dans, (Fusion) Belly Dance en moderne dans.

Josephine geeft les in haar dansstudio Studio Luce in het Volkshotel. Ze heeft tantra aan haar danslessen toegevoegd na een tweejarige opleiding tot Women's Soul Coach bij het Soul Instituut.

 

Josephine heeft haar buikdanspraktijk ontwikkeld vanuit de klassieke buikdans naar Fusion Belly Dance, en van daaruit naar een combinatie van buikdans en tantra. Behalve oosterse muziek gebruikt Josephine ook verschillende hedendaagse muziekstijlen die soms opzwepend zijn en dan weer rustig en ondersteunend.

 

De lessen zijn heel laagdrempelig en vinden plaats in een beschermde omgeving. We trainen veel verschillende spieren, waardoor je conditie toeneemt. De yogaoefeningen tijdens de warming-up geven je souplesse en kracht.

Je krijgt de basiselementen van het buikdansen onder de knie en je leert korte choreografieën.

Het dansen voedt je ziel: het geeft je plezier, een goed lichaamsbewustzijn en een goede aarding. Je geniet van je vrouwelijkheid en de kracht van je innerlijke energie.

 

 

Neem loszittende kleding mee en een (muntjes)sjaal voor je heupen.

Josephine heeft lessen en workshops bijgewoond bij o.a. : Anasma, Cera Byer, Tjarda (The Uzumé), Kaouthar, Wendy Buonaventura, en vele anderen.

De studio bevindt zich in het Volkshotel. Josephine haalt je om 19:15 op in de lobby van het hotel, rechts naast de deur waar een kleine bank, een koffietafel en wat stoelen staan. Kom op tijd zodat je je rustig kan omkleden en we op tijd met de les kunnen beginnen.

 

 

Inschrijving

Monday evenings:

19:30-20:45

Vier je Vrouwelijkheid

 

21:00-22:00

Tribal Fusion Bellydance

 

Prijs:

8 classes: € 80

trial lesson: € 8

single lesson: € 12

 

Data

Herfst:

3, 10, 17 en 24 september

1, 8, 15 en 29 oktober

 

 

Je kunt starten met een proefles en die omzetten naar een cursus van 8 lessen.

Je kunt altijd elke maandag een proefles komen doen en dus later aansluiten bij een cursus als er nog plek is.

 

Voor aanmelding stuur je een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar Josephine.

 

jansenjosephine@gmail.com

 

De inschrijving is definitief als het geld is overgemaakt naar IBAN:

NL80INGB0005467343

t.n.v. J.E. Jansen te Amsterdam.

Copyright © All Rights Reserved