Dans & Tantra

StudioLuce.nl

Dans & Tantra

Vier je vrouwelijkheid

Een danscursus met tantra-invloeden

 

Wil jij JA! zeggen tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt? Kom dansen en werken met deze levensenergie, samen met andere vrouwen. Vanaf 4 september 2017 start Josephine een nieuwe cursus waarin ze dans combineert met tantra-oefeneningen.

 

Wat houdt de cursus precies in?

De lessen bestaan uit yoga-en tantrische energieoefeningen, de basisbewegingen van buikdans en improvisatie op muziek.

 

Josephine: “Tantra is er om het leven te ordenen. Om het contact met jezelf en anderen te herstellen. Tantra helpt je om een connectie te maken met een innerlijke diepte en rijkdom. Dans is daarbij een prachtig hulpmiddel om de levensenergie in jezelf wakker te maken.”

 

Waarom mag je deze cursus niet missen?

Dansen brengt je in het hier en nu en maakt de dingen lichter. We gaan samen dansen om het lichaam in beweging en in balans te krijgen, afgewisseld met tantra-oefeningen die je meer inzicht geven in jezelf. Je zult merken dat je al dansend makkelijk ‘in je lichaam’ komt en de vrouwelijke energie meer kan laten stromen.

 

Josephine Jansen is opgeleid in dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na jarenlange ervaring als danseres en dansdocent is zij begonnen met een opleiding tot vrouwencoach bij Soultantra. In deze cursus combineert zij haar kennis van tantra met dansoefeningen- improvisaties op basis van dans uit alle windstreken; Afrikaanse dans, (Fusion)bellydance, moderne dans etc.

 

Fusion Bellydance

Fusion Bellydance voor beginners

 

Ongeveer de laatste 7 jaar heeft Josephine haar buikdans ontwikkeld van klassieke bellydance naar fusion bellydance. De buikdanslessen zijn een mix geworden van moderne hedendaagse fusion bellydance, met ook Tribal elementen en de klassieke bellydance. De fusion is een mix van moderne dans, Afrikaanse dans, bellydance en salsa.

 

 

 

Naast Oosterse muziek gebruikt Josephine ook hedendaagse muziek uit vele verschillende muziekstijlen. Soms opzwepend, daarna weer rustig ondersteunend.

 

We trainen heel veel verschillende spieren waardoor je conditie toeneemt. De yoga oefeningen in de warming-up geven je souplesse en kracht. De basiselementen van bellydance worden aangeleerd in de beginnersles waarin ook enkele uitstapjes naar de Fusion Bellydance gedaan zullen worden. De intermediate les is voor mensen die al ervaring hebben met buikdans. Daar komt de Fusion Bellydance volledig aan bod.

In de lessen leer je ook kleine choreografieën. Het dansen geeft je veel plezier, een goede body awareness en een goede grounding. Je geniet van je vrouwelijkheid en de kracht van je eigen energie. De lessen zijn heel laagdrempelig. Dit alles in een beschermde omgeving, voeding voor de ziel!

 

Neem loszittende kleding mee en een (muntjes)sjaal voor om je heupen.

 

Josephine Jansen is opgeleid in dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heeft zich later gespecialiseerd in (Fusion)bellydance. Zij heeft lessen en workshops gevolgd bij onder andere: Anasme, Cera Byer, Tjarda (The Uzume), Kaouthar, Wendy Buonaventura en vele anderen.

 

De studio is in het Volkshotel. Je komt via de lobby van het hotel in de broedplaats. Josephine zal je daar om 18:45 opwachten om binnen te komen.

Kom op tijd zodat er nog voldoende tijd is om je rustig om te kleden.

Inschrijving

Cursus

 

 

 

 

Data:

8, 15, 22 en 29 januari 2018

5, 12, 19 en 26 februari 2018

 

Prijs: 96,- euro

beginners van 19:00-20:15.

 

Je kunt starten met een proefles en die omzetten naar een cursus van 8 lessen als je tevreden bent.

Je kunt altijd elke maandag een proefles komen doen en dus later aansluiten bij een cursus als er nog plek is.

Een losse les kost 14 euro en een proefles 10 euro.

 

Voor aanmelding stuur je een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar Josephine.

 

jansenjosephine@gmail.com

 

De inschrijving is definitief als het geld is overgemaakt naar IBAN:

NL80INGB0005467343

t.n.v. J.E. Jansen te Amsterdam.

Copyright © All Rights Reserved