Josephine

StudioLuce.nl

Josephine Jansen For English click here

 

Meer dan 15 jaar ervaring

 

Mijn naam is Josephine Jansen. Na mijn moderne dansopleiding Nieuwe Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voelde ik me aangetrokken tot buikdansen. Voor mij is het een heel natuurlijke manier van dansen.

 

De energie van het universum en de aarde komen samen in het bekkengebied: het gebied van waaruit we dansen. Het geeft veel plezier, een goed lichaamsbewustzijn en een goede aarding.

 

Door te dansen kun je je emoties goed uiten en je komt lekker in je lijf te zitten. Doordat ik de laatste jaren opleidingen heb gevolgd bij het Soul Instituut, zijn de lessen tegenwoordig aangevuld met tantra oefeningen: energieoefeningen die je helpen in balans te komen.

Ik geef de cursus “Vier je vrouwelijkheid” in mijn dansstudio Studio Luce die zich in het Volkshotel bevindt.

In de lessen gebruik ik diverse soorten muziek, van Natacha Atlas (modern Arabisch) tot klassieke Arabische muziek. Maar ook hedendaagse westerse muziek zoals Fever Ray, Gabby Young & Other Animals en vele anderen inspireren mij bij het geven van buikdanslessen die ik combineer met tantra oefeningen en korte choreografieën.

 

 

Solo

Shimmy Shake Festival

 

Josephine heeft in het Next Level traject van

Lite Site van de Shimmy Shake een solo gemaakt. Deze is tijdens het Shimmy Shake Festival in november 2014 in Rotterdam gepresenteerd.

Ladies of the Lake

 

Josephine maakte voorheen deel uit van

bellydance duo Ladies of the Lake samen met Annemijn de Kort. Gestart in nov. 2011.

Copyright © All Rights Reserved