Josephine

StudioLuce.nl

Josephine Jansen

Al meer dan 15 jaar

 

Mijn naam is Josephine Jansen. Na mijn moderne dansopleiding aan de Hogeschool in Amsterdam op de afdeling Nieuwe Dans voelde ik me aangetrokken tot buikdansen. Het is voor mij een hele natuurlijk manier van dansen. De energie vanuit het universum en de aarde komen samen in het bekkengebied, van waaruit we dansen.

Het geeft veel plezier, een goede body awareness en een goede grounding.

Je kunt je emoties via de dans uiten en je komt helemaal lekker in je lijf door het dansen. Doordat ik de laatste jaren ook opleidingen heb gevolgd bij Soul Instituut zijn de lessen aangevuld met tantra oefeningen. Dit zijn energie oefeningen die je helpen om in balans te komen.

 

Ik geef de cursus "Vier je vrouwelijkheid" in mijn studio in het Volkshotel Studio Luce.

 

In de lessen gebruik ik vele soorten muziek, van Natacha Atlas (modern Arabisch) tot klassieke Arabische muziek. Ook moderne westerse muziek waaronder Fever Ray, Gabby Young & other Annimals en vele anderen inspireren mij tot het geven van buikdanslessen in combinatie met tantra oefeningen en het maken van choreografie├źn.

 

Solo

Shimmy Shake Festival

 

Josephine heeft in het Next Level traject van

Lite Site van de Shimmy Shake een solo gemaakt. Deze is tijdens het Shimmy Shake Festival in november 2014 in Rotterdam gepresenteerd.

Ladies of the Lake

 

Josephine maakte voorheen deel uit van

bellydance duo Ladies of the Lake samen met Annemijn de Kort. Gestart in nov. 2011.

Copyright ┬ę All Rights Reserved